Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Καταρρέει το κατηγορητήριο περί «εγκληματικής οργάνωσης» στις Σκουριές


Άλλοι εννέα κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι για τον εμπρησμό. Με τις απολογίες τους, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός».

Ελεύθεροι έχουν αφεθεί όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του εμπρησμού που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Σήμερα (Τρίτη), έκλεισε η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση, με τις απολογίες των εννέα τελευταίων κατηγορουμένων.

Συνολικά κατηγορούνται 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες πράξεις, ανάμεσα στις οποίες αυτήν της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης – η οποία ωστόσο καταρρέει, εάν κρίνει κανείς από τη μέχρι στιγμής πορεία της υπόθεσης και από το γεγονός πως και οι 22 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σήμερα, οι εννέα που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Πολυγύρου αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Αυτοί αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως -κατά περίπτωση- την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οι κατηγορούμενοι, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, υπέβαλλαν απολογητικά υπομνήματα, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Αλληλέγγυοι εκτός δικαστικού μεγάρου

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες συντοπίτες τους και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας κατά της επένδυσης στην περιοχή τους συνεχίζεται.

Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η ίδια ανακρίτρια θα στείλει κλήσεις σε 29 άτομα για να απολογηθούν για μία σειρά από επεισόδια που σημειώθηκαν την περυσινή χρονιά, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική. Το κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αρκετά κακουργήματα, αφορά περιστατικά που φέρονται ότι τελέστηκαν από το Μάιο έως τον Αύγουστο στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, στην Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου