Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Γ. Μίχος (νέος δήμαρχος Αριστοτέλη): "Οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων"

Ακούστε τη συνέντευξη του νέου δήμαρχου Αριστοτέλη κ.Γιάννη Μίχου εδώ

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος μιλά στο Κόκκινο για τη σημασία της νίκης της υποψηφιότητας του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη και τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής. "Εμείς έχουμε καταθέσει την θέση μας ενάντια στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όμως υπάρχει ένας πόλος ατόμων που βλέπει διαφορετικά το ζήτημα και εμείς σεβόμαστε την άποψή τους. Εμείς τονίσαμε οτι οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων" τόνισε στο Κόκκινο ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος.

Πρόσθεσε πως το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να ανακαλεί άδειες ή να βάζει λουκέτο στα μεταλλεία ωστόσο ο ρόλος της δημοτικής αρχής θα είναι "να ξεκινήσει το διάλογο, να ανοίξει άλλες δουλειές και να πιέσει για αυστηρούς και περιβαλλοντικούς όρους και κανόνες".

"Μια δημοτική αρχή πρέπει να είναι ανεξάρτητη και οφείλει να βρεί μια λύση που θα εμπνέει την πλειοψηφία των κατοίκων" τόνισε ο Γ. Μίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: