Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κύριοι Σαμαρά - Βενιζέλο, ιδού ο Μπαλτάκος σας. Του Σ. Κούλογλου

Από TVXS

Για την κυβέρνηση, το ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο Μπαλτάκου είναι πολύ μεγάλο για να τελειώσει με την παραίτηση του γενικού της γραμματέα. Γιατί εδώ δεν πρόκειται απλώς για την βιντεοσκόπηση μιας αποκαλυπτικής συνομιλίας ανάμεσα σε ένα κυβερνητικό στέλεχος και το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής. 
Από τον οδηγό-χιτλερικό ΑηΒασίλη του Τραγάκη μέχρι την βιντεοκασέτα Κασιδιάρη, το μείζον θέμα είναι ότι οι νεοναζί έχουν διεισδύσει βαθιά μέσα στον κρατικό και τον κυβερνητικό μηχανισμό, από τον οποίο όχι μόνο αντλούν κρίσιμες πληροφορίες, σαν κι αυτές που μετέφερε ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη, αλλά επηρεάζουν και την πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό συνιστά ένα τεράστιο πολιτικό σφάλμα των Σαμαρά- Βενιζέλου.

Οι ακροδεξιές απόψεις και πολιτεία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ήταν σε όλους γνωστές. Δεν ήταν μόνο ότι ο κ. Μπαλτάκος στα βιβλία του εκθείαζε το δολοφονικό έθιμο της κρυπτείας ή παρέδιδε και υποχρεωτικά ιδεολογικά μαθήματα στους αστυνομικούς, με τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του (Χρυσαυγίτη) Πολίτη.
Ως ισχυρός κυβερνητικός παράγοντας, ο κ. Μπαλτάκος είχε πολεμήσει με πείσμα την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου επηρεάζοντας την κυβερνητική πορεία ενώ επεδείκνυε απόλυτη περιφρόνηση για τις πιο στοιχειώδεις κατακτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Μάλιστα στα τέλη του 2012, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είχε στείλει επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά και στους άλλους δυο αρχηγούς των κομμάτων που μετείχαν τότε στην κυβέρνηση, στην οποία κατήγγειλε ότι στην συνάντησή της με τον Τ. Μπαλτάκο, ο τελευταίος δήλωνε πως «ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας δεν τον ενδιαφέρουν το έργο της Επιτροπής και τα ανθρώπινα δικαιώματα». ‘Όλα αυτά ήταν επομένως γνωστά και στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο, που ανακαλύπτουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες κατόπιν εορτής.

Το ίδιο γνωστή ήταν και η υπόλοιπη πολιτεία του στενού συμβούλου του κ. Σαμαρά, από τις αντικομουνιστικές του κορώνες και τις δηλώσεις του πριν από την δολοφονία Φύσσα με τις οποίες καλλιεργούσε το έδαφος για συγκυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή μέχρι την ρουσφετολογική πρόσληψη στο Λιμενικό του γιου του, που τα έκανε γης μαδιάμ σήμερα στη Βουλή. Αλλά τέτοιας ποιότητας είναι το περιβάλλον του κ. Σαμαρά: η μόνη διαφορά ανάμεσα στον Μπαλτάκο και τον Αδωνι Γεωργιάδη είναι ότι ο πρώτος κατέστρεφε το αντιρατσιστικό ενώ ο δεύτερος καταστρέφει το σύστημα υγείας. Τις προάλλες ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης αρνείτο να δηλώσει αν, σε έναν υποθετικό δεύτερο γύρο στην Αθήνα, θα ψήφιζε Σακελλαρίδη ή Κασιδιάρη! Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Κρανιδιώτης θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έτσι για να πάρει και η Ευρώπη μια γεύση από ελληνική Χρυσή Αυγή light.

Ο κ. Μπαλτάκος και όσοι τον διόρισαν ή τον ανέχθηκαν δίνουν με το βίντεο μια χρυσή ευκαιρία στην παραπαίουσα Χρυσή Αυγή να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις. Αλλά δεν πρόκειται για την μοναδική υπηρεσία: από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τις πραξικοπηματικές διαδικασίες με τις οποίες ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, η συστηματική καταπάτηση των κοινοβουλευτικών κανόνων από την κυβερνητική πλειοψηφία και τον κουτσαβάκη πρωθυπουργό που αρνείται να πατήσει το πόδι του στη Βουλή, συνιστούν πράξεις περιορισμού της Δημοκρατίας και υλοποίησης της χρυσαυγίτικης ατζέντας.

Τελευταίο θύμα, μετά το Κοινοβούλιο, και οι δικαστικοί λειτουργοί, που στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής κάνουν με συστηματικό και γενναίο τρόπο την ανακριτική δουλειά τους. Αν ως γνήσιος Έλληνας ακροδεξιός δεν ήταν μειωμένης αντίληψης, θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Μπαλτάκος κελάηδησε επίτηδες μπροστά στη κάμερα, για να μειώσει την Δικαιοσύνη και να σώσει τον Κασιδιάρη και τους άλλους νεοναζί βουλευτές, των οποίων άρθηκαν σήμερα οι βουλευτικές ασυλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου