Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Στην Agrotica το αγροτικό συλλαλητήριο. Περισσότεροι από 3.000 αγρότες στους δρόμους


Στην Αgrotica και μέσα στο χώρο της ΔΕΘ βρέθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη από αγρότες όλης της Β. Ελλάδας. Περισσότεροι από 3.000 αγρότες από την Ορεστιάδα την Καβάλα, Ξάνθη, Καρδίτσα την Πέλλα κ.α. πραγματοποίησαν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου προς την ΔΕΘ όπου πραγματοποιείται η 25η Agrotica. Παράλληλα εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι αγρότες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΔΕΘ όπου επισκέπτονται την έκθεση.Στα πανό τους αναγράφονται συνθήματα όπως "Όχι στην φορολόγηση των φτωχών αγροτών". Μείωση του κόστους των αγροτικών προϊόντων"


Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των συντονιστικών των μπλόκων αναφέρουν ότι σε κάθε χωριό έχουν ήδη στηθεί μπλόκα αγροτών για την ανατροπή της πολιτικής.

Αίτημα των αγροτών είναι η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Μιλώντας σε γέυμα εργασίας με δημοσιογράφους στη διάρκεια της Agrotika ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης τόνισε ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων είναι προς όφελος των αγροτών και πρόσεθσε ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία ενώ παράλλληλα επεσήμανε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν θα διορθωθούν.

Από Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: