Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας «Ελληνικός χρυσός και οι επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή-ενημερωτική εκδήλωση στα Πετροκέρασα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 στα Πετροκέρασα, από τον τοπικό Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Ομβριανό» εκδήλωση με θέμα:

«Η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας «Ελληνικός χρυσός και οι επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή. Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης στο πνεύμα της αειφορίας»

Ομιλητές και θέματα των εισηγήσεων:

- Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ανέπτυξε το θέμα «Ανοικτή εξόρυξη χρυσού - επιπτώσεις στη ζωή και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και τη Β. Ελλάδα»

- Ανδρέας Γιαννακουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, πρώην αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. Θα αναπτύξει το θέμα «Η επόμενη μέρα».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Κ. Αικατερινάρης, αρχιτέκτων, π. πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που αναφέρθηκε στο νέο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ό, το αφορά στην επέκταση των μεταλλείων της Β.Α. Χαλκιδικής και στις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία.



Εντυπωσίασε το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων κατοίκων για ό, τι τους αφορά και για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωσή τους, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, που ακολούθησαν τις εισηγήσεις των ομιλητών. Και αυτοί οι ενεργοί πολίτες δεν ήταν και λίγοι, αν σκεφθεί κανείς το πόσο περιορίζεται ο πληθυσμός του χωριού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου