Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Από soshalkidiki

Το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, είναι μια συλλογικότητα της οποίας οι απόψεις, θέσεις και δράσεις είναι αποτέλεσμα συζητήσεων και δημοσιοποιούνται πάντα ενυπόγραφα.

Ο αγώνας ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, είναι πολυδιάστατος. Αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τη δικαιοσύνη, τις λειτουργίες της κοινωνίας, την πολιτική φιλοσοφία, το κράτος, τα μέσα καταστολής. Είναι λοιπόν φυσικό πολλοί άνθρωποι να καταθέτουν δημόσια απόψεις, αναλύσεις και σχόλια.

Συχνά μας αποδίδονται δηλώσεις, που εκφράζονται από άτομα και συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Συντονιστικό, αλλά δεν είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις επίσημες θέσεις του Συντονιστικού. Κάποιες φορές, τέτοιου είδους δηλώσεις που αυθαίρετα αποδίδονται στο Συντονιστικό, έχουν γίνει αφορμή κατηγοριών, δυσφήμισης και κριτικής.

Το Συντονιστικό διευκρινίζει, γι’ άλλη μια φορά, ότι οι επίσημες θέσεις του αποτελούν σύνθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων, είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, δημοσιοποιούνται φέροντας την υπογραφή του και αναρτούνται στον ιστότοπο SOShalkidiki (https://soshalkidiki.wordpress.com).

Οποιαδήποτε, θέση, άποψη και σχόλιο μεμονωμένων ατόμων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό, εκφράζει αποκλειστικά και μόνο αυτούς που τα δημοσιοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου