Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η αλληλεγγύη χθες πλημμύρισε την Ιερισσό


Περισσότεροι από 10.000 αλληλέγγυοι απ`όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν χθες στην Ιερισσό σε μια “Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει”.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού αλλά και όλων των χωριών της Χαλκιδικής που τόσο καιρό αντιστέκονται στους χρυσοθήρες και στην κρατική καταστολή συνειδητοποίησαν για ακόμη μια φορά ότι στον αγώνα αυτόν δεν είναι μόνοι τους και ότι το ισχυρότερο όπλο αντίστασης είναι η αλληλεγγύη. “Το χρυσάφι είναι ο τόπος μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας ο αυτοσεβασμός μας και δεν το πουλάμε για μισό θειάφι φαί” τόνισε ο Αγγελάκας αφιερώνοντας το τραγούδι “Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι” στου κατοίκους της Ιερισσού που όπως είπε ” μπήκαν φυλακή για αυτή την υπόθεση” και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ανταπαντώντας με το σύνθημα ” Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ`όλα τα κελιά”. 
Στο τραγούδι “Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ” ο κόσμος ξέσπασε σε κραυγές δείχνοντας ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων που αντιστέκονται έχει πέσει στο κενό. Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φώτης Σιώτας, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies έδωσαν χθες την ψυχή τους τραγουδώντας σε μια κατάμεστη πλατεία που έστελνε το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του βουνού θα νικήσει. Και έχει ήδη νικήσει στην καρδιά όλων όσων ταξιδέψαν από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την Λάρισα κ.α. δείχνοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο την Χαλκιδική αλλά όλη την Ελλάδα καθώς πρόκειται για μία μάχη για την αξιοπρέπεια. 
Να υπενθυμίσουμε ότι όλη η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που προφυλακίστηκαν με κατασκευασμένες όπως λένε οι δικηγόροι τους κατηγορίες. Οι κάτοικοι της Ιερισσού έδωσαν νόημα στην έννοια φιλοξενία αγκαλιάζοντας όσους ήρθαν να τους συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. “Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε” έλεγαν από τα μικρόφωνα οι κάτοικοι σε κάθε ευκαιρία. Τα μπλουζάκια ” Sos Halkidiki” έγιναν ανάρπαστα από τους πάγκους που είχαν στηθεί στην πλατεία και ο κόσμος κυκλοφορούσε πλέον με ένα μήνυμα στο στήθος και την πλάτη “Όχι στην εξόρυξη χρυσού”. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους αλληλέγγυους διανυκτέρευσαν στην Ιερισσό και στα γύρω χωριά προκειμένου να δώσουν το παρών στην σημερινή βόλτα στο βουνό που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Φωτογραφίες από την συναυλία εδώ. Αργότερα θα ανέβει βίντεο με στιγμιότυπα απ`όλη την ημέρα.


Από soshalkidiki
ΠΗΓΗ: alterthess.gr

2 σχόλια:

  1. Τωρα εμαθα ότι όλα τα έκαναν οι κάτοικοι με την αλληλεγγύη την αυτενέργεια και την αυτο-οργάνωση του. Είδα μικρά παιδιά να κουβαλούν καροτσάκια με υλικά.
    Αυτή είναι μια απόδειξη ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν δυνάμεις και θέληση, για να λειτουργεί η κοινωνία. Ας είναι ενα παράδειγμα οι άνθρωποι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα μικρά παιδιά να κουβαλούν καρότσια με υλικά.
    Αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι οι άνθρωποι που εκτιμούν τον τόπο τους βρίσκουν τον τρόπο να φτάσουν στην αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή