Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης των ηθοποιών του ΚΘΒΕ στους κατοίκους της Χαλκιδικής




Εμείς, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια ερημοποίησης του τόπου τους από τους επίδοξους «επενδυτές» της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Χαιρετίζουμε τη …σθεναρή τους αντίσταση απέναντι σε απειλές, εκβιασμούς, προβοκάτσιες και κρατική βία.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα πρωτοφανή μέτρα καταστολής των αγώνων τους και στην καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων τους από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, που δεν διστάζουν να πνίξουν στα δακρυγόνα ακόμη και μαθητές μέσα στο προαύλιο του σχολείου τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να επιλέγουν το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν για την περιοχή τους, με σεβασμό στο περιβάλλον τους και τον τρόπο ζωής τους.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της κυβέρνησης να στηρίζει, με κάθε μέσο και τίμημα, μια «επένδυση» που πρόκειται να αποφέρει αμύθητα κέρδη στους χρυσοθήρες ιδιώτες και ψίχουλα στο δημόσιο, να δημιουργήσει μερικές δεκάδες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες θέσεις ανεργίας και, το κυριότερο, να προκαλέσει μια μη αναστρέψιμη καταστροφή της γης, του αέρα και της θάλασσας της Χαλκιδικής.

Και εν τέλει, ως ηθοποιοί, αναρωτιόμαστε, αν με τέτοιου «επενδύσεις»- όπως στις Σκουριές και στη Θράκη- επιχειρεί η κυβέρνηση να «σώσει» την Ελλάδα, ποιόν πολιτισμό και ποια τέχνη θα κληθούμε εμείς να διακονήσουμε, σε μια χώρα κατοικημένη από πολιορκημένους, ανέστιους και απελπισμένους ανθρώπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου