Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σύλλογος εργαζομένων Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: ψήφισμα αλληλεγγύης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  14/3/2012
Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣΤΑΤ συμπαραστεκόμαστε στον τιτάνιο αγώνα, των κατοίκων της Χαλκιδικής να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υπερασπίσουν τον τόπο τους απέναντι στις ληστρικές διαθέσεις των μεταλλευτικών εταιρειών. Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον αγώνα τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ανεπιφύλακτα.
Ο χρυσός της Χαλκιδικής είναι ή ομορφιά του φυσικού της περιβάλλοντος.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον των μεταλλείων χρυσού είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας, ένας αγώνας να υπερασπιστούν τον κοινωνικό-δημόσιο πλούτο και να ασκούν κυριαρχία στον τόπο τους. Στη σημερινή πολιτικο-οικονομική συγκυρία, ο αγώνας τους συναντιέται και με άλλα μέτωπα αγώνα που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτά της υπεράσπισης εργατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων κ.λ.π.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση πλήρους ανομίας, όπου έχει καταλυθεί το σύνταγμα και οι νόμοι. Υφίστανται την κρατική βία που, με φασιστικής εμπνεύσεως μεθόδους, καταπατά  και παραβιάζει κατάφωρα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, με συλλογή  δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) από τους προσαχθέντες, δίχως την προηγούμενη απαγγελία κάποιας κατηγορίας σε βάρος τους. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να εφαρμοστούν άλλες πρακτικές, όταν πρέπει να εκποιηθούν δημόσιοι χώροι και φυσικός πλούτος, υπέρ μιας συμπαιγνίας κράτους, κεφαλαίου-χρηματοπιστωτικού συστήματος, εταιρειών και ελεγχόμενων ΜΜΕ, εξαθλιώνοντας την κοινωνία.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου