Φίλοι μεταλλωρύχοι. Η Eldorado Gold και οι συνεργοί της σας ζητούν να’στε ευγνώμονες για το πιάτο φαί που θα σας αφήνουν να τρώτε, εκεί στα μεταλλεία, γιατί αν γίνετε αγνώμονες, σας περιμένει ΝοτιοΑφρικάνικος Νόμος. Όπως είδατε, η “Κ”(ωλοεφημερίδα) σας το υπενθυμίζει, και σας προειδοποιεί άμεσα και μάλιστα με έντονα γράμματα. Σε εσάς και τους ποταπούς ανθρωπίσκους που,τελευταία, Τολμούν και τα βάζουν με την Νόμιμα Εκλεγμένη Κυβερνησή μας.
Έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές μέσα στους αιώνες, πως τίποτε δεν δίνεται “απλόχερα” και με “συμπάθεια” από τους αποικιοκράτες προς τους ιθαγενείς χωρίς σκοπό. Πολύ φοβάμαι πως η καλή αφέντρα Εταιρία χρησιμοποιεί την πρόσληψη ώς όπλο καταστολής των εξεγέρσεών σας μόνο και μόνο, για να απολυθούν αρκετοί, λίγο καιρό μετά, μιας και δεν θα χρειάζεται “τόσο προσωπικό πιά”.Οι κηνιτοποιήσεις θα χουν πνιγεί , θα έχει νικηθεί ο λαός , οι συγγενείς σας οι ίδιοι δηλαδή, που αντιστέκονταν στην καταστροφή της Πατρίδας και του τόπου σας.
Και τότε, όταν το νερό που εσείς οι ίδιοι θα μολύνετε δεν θα πίνεται , όταν το ψαράκι του κόλπου θα το βάζεις δόλωμα για να σκοτώσεις την Αρκούδα που, από την ασιτία, θα έχει κατέβει στο χωριό σας να βρει θήραμα, καμιά κότα ή κάνα παιδάκι, όταν θα ζητάτε να φάτε μέλι από τα πεύκα σας και δεν θα βρίσκετε γιατί θα ναι νεκρές όλες οι μέλισσες, και θα το κάνετε εισαγωγή από την “Μακεδονία” (τα Σκόπια δηλαδή – έτσι θα λέτε τότε), και όταν οι αδερφοί σας και γονιοί σας θα πεθαίνουν από τη λευχαιμία τότε ίσως καταλάβετε τι σκοτεινό παιχνίδι έπαιξαν στήν πλάτη σας.
Και, ναι, αποκαλώ τον τόπο σας ΕΟΖ, γιατί αυτό, ουσιαστικά, είναι μια ελεγχόμενη δημόσια περιοχή, η οποία παραχωρήθηκε έναντι συμβολικού αντιτίμου στην ιδιωτική εταιρία για την α[ποκλειστική εκμετάλλευσή της.
Σε λίγο και τα σπίτια των μεταλλωρύχων θα είναι μέσα στο "προστατευμένο περιβάλλον" της ΕΟΖ για να αποφευχθούν "συγκρούσεις" με τους "αναρχικούς & και άλλους υστερόβουλους". Ενώ στ αλήθεια θα τα προκαλούν οι ίδιοι οι παρακρατικοί για να σας πιέσουν να συμπεριλάβετε και το χωριό σας "εντός ΕΟΖ". Και μετά τα σπίτια σας, σειρά έχει και η ίδια η Ζωή σας. Και αυτή, θα είναι στην διάθεση της διαχειρίστριας της ΕΟΖ.
Σας παραθέτω το κείμενο από την εφημερίδα που χει σταθεί δίπλα σας στο δίκαιο αγώνα σας για επιβίωση, εκμεταλλευόμενη την ανέχειά σας και την ανάγκη σας.
Η "διευθέτηση" των αιτημάτων, όχι η καλυτέρευση των συνθηκών, κόστισε 48 ανθρώπινες ζωές, μεταλλωρύχων ζωές!
Απαλλαχθείτε από τους εκμεταλλευτές σας. Ακόμη κι εσείς οι ίδιοι που δεν είστε επιστήμονες, έχετε όμως μεγάλη εμπειρία πάνω στη δουλειά σας, ξέρετε ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να πάει η Ζωή μπροστά!
Παραλήρημα , τέλος. Ακολουθεί το άρθρο της "Κ"(ωλοφυλλάδας)
Ν.Αφρική: Αστυνομικοί κυνήγησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ απεργούς μεταλλωρύχους σε ορυχείο
16 Αυγούστου 2012
Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη βρετανική τηλεόραση έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις ότι η αστυνομία της Νότιας Αφρικής κυνήγησε και σκότωσε εν ψυχρώ απεργούς μεταλλωρύχους στη διάρκεια της τραγωδίας στο ορυχείο στο Μαρικάνα, οπότε 34 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στις 16 Αυγούστου 2012.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 μετέδωσε αυτή την εβδομάδα ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο δείχνει αστυνομικούς να κυνηγούν απεργούς μέσα στους θάμνους και να σκοτώνουν τουλάχιστον έναν εξ αυτών.
Το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που μαρτυρίες και έρευνες είχαν αποκαλύψει μετά την τραγωδία, ότι δηλαδή η αστυνομία της Νότιας Αφρικής δεν έδρασε απλώς ευρισκόμενη σε νόμιμη άμυνα.
Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από έναν αστυνομικό, ακούγεται ένας αξιωματικός της αστυνομία να ζητά από τους συναδέλφους του να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση: «Αυτόν τον νεαρό, εκεί. Μην τον πυροβολήσετε, μην τον πυροβολήσετε!».
Λίγο αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί και η κάμερα στρέφεται σε ένα πτώμα. Στη συνέχεια ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Τον πυροβόλησα τουλάχιστον 10 φορές!».
Σύμφωνα με το Channel 4, στο πτώμα βρέθηκαν 12 σφαίρες.
Ο Ντένις Αντριάο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο αυτό το οποίο παραδόθηκε τον Νοέμβριο στην επιτροπή έρευνας που συστάθηκε για να ρίξει φως στα γεγονότα στο ορυχείο στο Μαρικάνα.
Ο Ίαν Φάρλαμ, ο πρώην δικαστής που είναι επικεφαλής της επιτροπής, επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα από το βίντεο.«Η επιτροπή είναι της άποψης ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα από το βίντεο» αυτό, επεσήμανε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για τα γεγονότα της 16ης Αυγούστου στο ορυχείο πλατίνας στο Μαρικάνα. Από τα συνολικά 34 θύματα, 16 διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ενώ 18 ακόμη μεταλλωρύχοι σκοτώθηκαν στη συνέχεια.
Οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον 14 εξ αυτών χτυπήθηκαν από σφαίρες στην πλάτη, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την αστυνομία.
Η επιτροπή έρευνας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα συμπεράσματά της τον Ιανουάριο, όμως θα συνεχίσει τις συνεδριάσεις της μέχρι περίπου τον Μάιο.
Από τις συγκρούσεις στο ορυχείο πλατίνας στο Μαρικάνα, το οποίο εκμεταλλεύεται η βρετανική εταιρεία Lonmin, έχασαν συνολικά τη ζωή τους 48 άνθρωποι.
Η διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων διευθετήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε δόθηκαν στους μεταλλωρύχους μισθολογικές αυξήσεις.
Η διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων διευθετήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε δόθηκαν στους μεταλλωρύχους μισθολογικές αυξήσεις.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
Θανάσης Ζανιδάκης Αναπ. Μέλος ΕΣΣ & Μέλος Οργανωτικού Γραφείου ΕΠΑ
ΥΓ: Το παρακάτω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου