Τα πιάτα και τα κρασιά που παρουσιάστηκαν εντάσσονται στο μενού της διοργάνωσης "Mediterraneo", η οποία θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή από τις 10 μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2013.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του 'Αθω, στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν πέντε πιάτα ενός εξαίρετου μεσογειακού μενού, εμπνευσμένου από τις γαστρονομικές συνήθειες της περιοχής, το οποίο ετοίμασε ο σεφ του εστιατορίου "Μπακατσιάνος", Δημήτρης Πολύζος.
Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι ολλανδικών τουριστικών γραφείων, που ήδη ξεκίνησαν συνεργασία με την περιοχή, παρουσίασαν τις τουριστικές προτάσεις και τους καταλόγους τους, έντυπους και διαδικτυακούς, για ονειρεμένες διακοπές και περιηγήσεις στο τρίτο "πόδι" της Χαλκιδικής.
«Η υψηλού επιπέδου διοργάνωση αποτελεί προϊόν συνεργασίας, ανάμεσα στον Οργανισμό του Άθω και στην οινοποιία "Ευάγγελος Τσάνταλης", υπό την επίβλεψη της οποίας καλλιεργούνται τα αμπέλια και οινοποιούνται οι ομώνυμοι οίνοι στο Μετόχι Χρωμίτσα της ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.
Στη διάρκεια της προωθητικής εκδήλωσης, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, το οποίο θα έχει τίτλο «Mediterraneo» και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε τοπικά γαστρονομικά/οινολογικά σημεία, αλλά και συμμετοχή στις δραστηριότητες του προγράμματος Mount Athos Area Gourmet.
Πηγή: aggelioforos
Mr Salpistis, as member (or even president if I am not mistaken) of the Mt. Athos friends organization, during the last PHILOXENIA tourism exhibition in Thessaloniki, he clearly declared that there is not such thing as Mt Athos cuisine and those who spread those nonsence are quite pityfull thinkers who does not care about the holly monk community. Who should we pay attention to and believe?
ΑπάντησηΔιαγραφή