Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτοί Ορίζοντες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Από flix.gr

Το 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από τις 2 έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Από τον Κώστα Γαβρά και τον Αμπάς Κιαροστάμι, στον Ούλριχ Ζάιντλ και τον Σίον Σόνο, οι σημαντικότερες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς και οι δημιουργοί τους παρουσιάζονται φέτος στο πρόγραμμα των Ανοιχτών Οριζόντων του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πολλές από τις ταινίες ήδη διακρίθηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο, κάποιες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στον οσκαρικό αγώνα και κάποιες ανακαλύπτονται για πρώτη φορά στα μάτια των θεατών του Φεστιβάλ, συνοψίζοντας στις εικόνες τους την καρδιά της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας. Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα των Ανοιχτών Οριζόντων και αρχίστε να σημειώνετε τις επιλογές σας!
capital

fog
«In The Fog» του Σεργκέι Λοζνίτσα - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία. Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών.
faith
«Paradise: Love» / «Paradise: Faith» του Ούλριχ Ζάιντλ - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το Α μέρος της τριλογίας και για το Β μέρος, που τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας.
abbas
«Like Someone In Love» του Αμπάς Κιαροστάμι - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία
violeta
«Violeta Went to Heaven» του Αντρές Γουντ - Ο Χιλιανός σκηνοθέτης σκιαγραφεί με ευαισθησία και ζωντάνια τη συναρπαστική προσωπικότητα της διάσημης χιλιανής καλλιτέχνιδας Βιολέτα Πάρα. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Δείτε το τρέιλερ.
no
«No» του Πάμπλο Λαραΐν - Από τον σκηνοθέτη του «Tony Manero» του 2007, τελευταίο μέρος της τριλογίας του για τη δικτατορία στη Χιλή, μια απίστευτη πολιτική ιστορία που γίνεται πολύ, πολύ προσωπική. Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίστευση αναθέτει σ’ ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Η πρόταση της Χιλής για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.Δείτε ένα κλιπ της ταινίας.
hope
«The Land of Hope» του Σίον Σόνο - Η δοκιμασία του λαού της Ιαπωνίας, έπειτα από την τραγωδία που έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο του 2011, καταγράφεται μυθοπλαστικά από τον ιδιοσυγκρασιακό δημιουργό, ο οποίος πραγματοποίησε μέρος των γυρισμάτων στην πληγείσα Φουκουσίμα. Η ταινία τοποθετεί τη δράση το έτος 20ΧΧ στη φανταστική πόλη Ναγκασίμα, εστιάζοντας σε τρία ζευγάρια που προσπαθούν να επιβιώσουν μετά την πυρηνική καταστροφή. Βραβείο Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Δείτε το τρέιλερ.
berberian
«Berberian Sound Studio» του Πίτερ Στρίκλαντ - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία.
kid
«Kid» της Φιν Τροχ - Η Βελγίδα σκηνοθέτης που με το «Someone Else’s Happiness» είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, επιστρέφει με την ιστορία ενός μικρού αγοριού που αναγκάζεται από τη μοίρα να προστατεύσει τον εαυτό του σε αντίξες συνθήκες. Δείτε το τρέιλερ.
beauty
«Your Beauty is Worth Nothing» του Χουσεΐν Ταμπάκ - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία
warwitch
«War Witch» του Κιμ Νουέν - Τέταρτη μεγάλου μήκους του Καναδού σκηνοθέτη (που με το «Truffe» κέρδισε το 2008 το Βραβείο Fresh Generation στο Καρλόβι Βάρι). H ταινία γυρίστηκε στο Κονγκό, στην Κινσάσα και παρακολουθεί τον έρωτα ανάμεσα σε δυο παιδιά – στρατιώτες μέσα στη λαίλαπα του πολέμου. Βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Η πρόταση του Καναδά για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίαςΔείτε το τρέιλερ.
lucia
«After Lucia» του Μισέλ Φράνκο - Mια συγκινητική ιστορία τοποθετημένη στο σύγχρονο Μεξικό με έναν πατέρα και μια κόρη που προσπαθούν να ξεκινήσουν από την αρχή της ζωής του μετακομίζοντας από την επαρχία στην μεγάλη πόλη. Μεγάλο Βραβείο στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Η πρόταση του Μεξικό για το φετινό Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.Δείτε το τρέιλερ.
deadeurope
still
«Still Life» του Σεμπάστιαν Μάιζε - Ενας πατέρας βάζει πόρνες να υποδύονται την κόρη του, μέχρι που το απόκρυφο μυστικό του ανακαλύπτει η οικογένειά του. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του αυστριακού σκηνοθέτη. Δείτε το τρέιλερ.
villegas
«Villegas» του Γκονσάλο Τομπάλ - Πρώτη μεγάλου μήκους του Αργεντίνου σκηνοθέτη, ένα road movie γεμάτο μουσική και οικογενειακές αναλύσεις και ανακατατάξεις! Ειδική προβολή στο Φεστιβάλ Καννών.
camion
«Camion» του Ραφαέλ Ουεγιέ - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία. Bραβείο οικουμενικής επιτροπής και καλύτερης σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι.
stone
void
bedroom
«In a Bedroom» του Τόμας Βασιλέφσκι - Πολωνική ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Πολωνού σκηνοθέτη που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ του Καρλόβι Βάρι. Η ιστορία μιας γυναίκα που πουλάει τον εαυτό της για χρήματα και για λίγη περισσότερη επικοινωνία. Δείτε το τρέιλερ.
boundaries
«Crossing Boundaries» του Φλόριαν Φλίκερ - Δυο άντρες και μια γυναίκα, στα τέλη του περασμένου αιώνα, εγκλωβίζονται σ' ένα δραματικό τρίγωνο μεταξύ αγάπης, πάθους, υπέρβασης και προδοσίας, στη νέα ταινία του αυστριακού σκηνοθέτη.
betrayal
«Betrayal» του Κίριλ Σερέμπρενικοφ - Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία
Το 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από τις 2 έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου