Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και λάθος εντυπώσεων

Η δραστηριοποίηση των πολιτών και η ελεύθερη συμμετοχή τους σε συλλόγους και φορείς του τόπου αποτελεί έκφραση δημοκρατίας, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όλων, και υποχρέωσή μας προς τον τόπο που ζούμε.

Μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου είναι όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μεταξύ τους καταθέτουν σκέψεις και προτάσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνελεύσεις – μετά από συζήτηση και ψηφοφορία – οι οποίες είναι ανοιχτές σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, με μόνη προϋπόθεση το σεβασμό στις διαδικασίες του διαλόγου και τις συλλογικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις του κατατίθενται και κρίνονται από την κοινωνία, στις λαϊκές συνελεύσεις και με τη συμμετοχή στις δράσεις.


Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, εκφράζονται πάντα ενυπόγραφα. Κείμενα, αποφάσεις και δράσεις του Συντονιστικού αναρτώνται στα ιστολόγια soshalkidiki.wordpress.com και soshalkidiki.gr. Οποιοδήποτε άλλο μέσο, εκφράζει τους διαχειριστές του και όχι το Συντονιστικό Ιερισσού.

Ο κ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου όπως και ο ίδιος δηλώνει έχει αποχωρήσει εδώ και πολύ καιρό από το συντονιστικό και τις Επιτροπές Αγώνα και κατ΄ επέκταση δεν εξέφραζε και δεν εκφράζει το Συντονιστικό ούτε άλλη Επιτροπή Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου, κατά δήλωσή του και πράξη, δε δεσμεύτηκε ποτέ από αποφάσεις του Συντονιστικού και κατ΄ επέκταση δεν εξέφραζε και δεν εκφράζει το Συντονιστικό Ιερισσού.

Πρόσφατα ο κ. Αγγελόγλου από το ιστολόγιο “Βασιλίνος” και ο κ. Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, έκαναν αναρτήσεις με, τουλάχιστον, απαξιωτικό για το Συντονιστικό Ιερισσού και μερικά μέλη του, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δυσφήμηση όλου του Κινήματος.

Αυτές οι αναφορές των παραπάνω κυρίων είναι υποκειμενικές και ανεδαφικές. Είναι βέβαια και άκρως αντιφατικές και αυτοαναιρούνται, αφού άλλοτε εκθειάζουν και άλλοτε αφορίζουν το Συντονιστικό και το Κίνημα. Μόλις πριν λίγες μέρες σε ένα δοκίμιο ,“Ύμνο”, προς το Συντονιστικό αναφέρουν μεταξύ άλλων και το εξής: “Το συντονιστικό και οι κάτοικοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, άξιοι επαίνων, άξιοι να τους μιμηθούν σε όλη την Ελλάδα και όχι να ακούσουν μόνο λόγια προτροπής πιλότου, αλλά να δουν το έμπρακτο παράδειγμά τους. Μέσα σ’ αυτή την άνιση μάχη που δίνουν, κάποια κούραση είναι αναπόφευκτη σύμφωνα και με το: “λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά”, αν θέλετε και κάποια λάθη είναι δικαιολογημένα. Προσωπικά, όλα αυτά τα έτη διακριτικά συμπαραστεκόμεθα στο δύσκολο έργο τους.”

Ταυτόχρονα, σε πολυάριθμες άλλες αναρτήσεις, ο κ. Αγγελόγλου κι ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτηρίζουν το Συντονιστικό ως “εναπομείναν κομματικά εξαρτώμενο μόρφωμα”.

Τέτοιες συμπεριφορές και αναφορές λοιπόν γεννούν πολλά ερωτήματα, αλλά κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται που αποσκοπούν.

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο Συντονιστικό, και κατ΄επέκταση στον αγώνα, δεν υποκινείται από κανένα κόμμα και καμία ομάδα.

Η ύπαρξη ενός κοινωνικού Κινήματος στηρίζεται στη συμμετοχή και στο σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες. Και τα δυνατά κοινωνικά κινήματα είναι ο μεγαλύτερος φόβος των εξορυκτικών εταιρειών.

Το τελευταίο και ισχυρότερο χαρτί κράτους και εταιρείας, είναι η διάρρηξη της συνοχής κινήματος και κοινωνίας. Η, από οποιονδήποτε, προσπάθεια συκοφάντησης και κομματικοποίησης του κοινωνικού αγώνα, εξυπηρετεί – εκούσια ή ακούσια – τον σκοπό αυτό.

Συντονιστικό Ιερισσού Επιτροπή Αγώνα Ουρανούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου